Gå til hovedinnhold

Bånsæterkampen i Fåvang (SØ, S, SV)


Bånsæterkampen ligger på en lang fjellrygg nord for Skei, og nås enklest ved å kjøre til Bånsætra. I løpet av den halvtimes lange gåturen i bratt terreng forstår man at her er det STUPBRATT på venstre side.



Gå 2-300 m videre etter varden

Stupet er 3 km langt og er flybart hele veien, men det er få steder hvor det både er safe å stå og samtidig enkelt å lande. Lengre sør går stien langs stupet og det er mer stein.

Men her er det fint! 

Det var meldt 5 m/s, men blåste sikkert 12 m/s på kanten - rett inn. Plassen føles safe, det er en liten flate lavere ned skulle en stakkar trille utfor.

Hanget ligger i et skår i fjellsiden, og vil gi bra løft selv om vinden ikke står perfekt rett på. Løftet var formidabelt! Fløy med RTG Stribog lastet med 800 gram ballast. Det gikk som ei kule!

Landingen var overraskende grei, det er en stor flate bak hanget med myk lyng og lite stein. Fløy tre turer, kun på siste landing opplevde jeg turbulens. Men flyr man ned med brems og god hastighet går det bra. 







Gangtid: 30-40 Minutter
Vindretning: SØ, SSØ
Spesielle hensyn: Stup - vær forsiktig. Ikke gå utenom stien.

Kommentarer

  1. Supert området. Har hytte rett ved og vært på hang der flere ganger. Med rette vind er det overflod av løft og store områder å fly på! Utsikten er ikke å klage på heller

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Ballastering av F3F modeller

Modell for ballastering av F3F-modeller. "Standard"-modellen forutsetter 60 dm2 vingeflate og 100 gram "slugs". 100 gram ballast for hver m/s over 3 m/s. Dette gir tommelfingerregel 40 gr/dm2 ved 3 m/s 50 gr/dm2 ved 10 m/s 60 gr/dm2 ved 15 m/s 70 gr/dm2 ved 20 m/s Dette er en viderføring av Pierre Rondels modell. Viser også endring av tyngdepunkt (dCoG) i mm. Poenget er å stable ballasten uten å flytte tyngdepunktet for mye. Flatebelastningen markeres rød hvis over 75 gr/dm2.

Smørbukktjern i Synnfjellet (SØ)

En liten times gange nordover fra Gammalsætra i Nord-Torpa ligger det et nydelig sør-øst hang ved Smørbukktjern - en virkelig gullklump!  Vindretning: Sør-øst Landingsforhold: Svært gode Parkering på veien nedenfor Gammalsætra. Følg grusvei et par hundre meter forbi sætra før stien går bratt oppover i ca 900 m (merket mot Spåtind). Deretter flater det ut og det er lett gange på god sti nordover. Med Smørbukktjern på venstre side ser vi hanget rett i mot. Følg stien opp på østsiden og ta til venstre ut på hanget. Stien går videre opp på Spåtind på 1414 moh som sees i bakgrunnen. Hanget har en definert kant, og løfter bra. På flypunktet er det stupbratt, så vær forsiktig. Spesielt med hanget som ligger så høyt som 1185 moh, er at det er svært gode landingsforhold. Lite stein i store områder øker sjansen betraktelig for å reise hjem med utstyret intakt. Var så heldig å få en skikkelig ettermiddagsøkt på 8-10 m/s rett inn den 12 juli. Tidvis dro det inn termikk som virkelig sparket. Et par

Lønvatnet i Synnfjellet (NV)

Hang på Nordvest er sjelden vare i Innlandet - av en eller annen grunn. Etter mange timer i Caltopo, fant jeg et lovede område i Synnfjellet i Innlandet, nord-vest for Dokka. Se hvordan jeg gikk frem på denne linken .  Høsten 2020 har jeg vært et par ganger på hanget, men uten at det har vært helt klaff på vinden. Det har vært meldt vind på NV, men det har stort sett blåst vestlig når jeg har kommet på hanget. Det er ingen store fjell i NV-retning, så det bør ikke være den type påvirkning. Hangene er clean, uten vegetasjon. Noe stein, god befaring er nødvendig. Kartlink:  https://goo.gl/maps/TKNcqSbQeiBjQWiB9 Parkering:  https://goo.gl/maps/Mx6EKzUacznggqB78